Καιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές και καταιγίδες Ημερομηνία:
28/7/2025, 19:12 - Εμφανίσεις: 17
Ο έντονος καύσωνας που επικράτησε για περίπου μία εβδομάδα και δημιούργησε αυξημένα προβλήματα ολοκληρώθηκε, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση, που αναμένεται μάλιστα να συνεχιστεί.
Όπως υπογραμμίζουν οι μετεωρολόγοι, τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με τη ζέστη και τον ήλιο να δίνουν για λίγο τη θέση τους στο κρύο και τις βροχές.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, από την Πέμπτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Κακοκαιρία από την Πέμπτη» Όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος «ο καιρός μέχρι την Τετάρτη (30/7) θα είναι αίθριος, όμως από την Πέμπτη θα υπάρξει ισχυρή διαταραχή με με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, κυρίως από την Αττική και βορειότερα».
«Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα κεντρικά και βόρεια, ενώ οι Κυκλάδες, η Πελοπόννησος, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο δεν θα επηρεαστούν σημαντικά» συμπλήρωσε ο κ.
Γιαννόπουλος.
«Οι βροχές θα συνεχιστούν και την Παρασκευή (1/8) στις Σποράδες και τα ανατολικά της χώρας» συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Έντονη αστάθεια τις επόμενες ημέρες» Από τη δική του πλευρά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης υπογράμμισε ότι προβλέπεται έντονη αστάθεια του καιρού τις επόμενες ημέρες «λόγω σύγκρουσης αερίων μαζών, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και ισχυρών κεραυνών».
«Οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα της Πέμπτης (31/7), επηρεάζοντας περιοχές από την Πελοπόννησο και βορειότερα» συμπλήρωσε ο κ.